søndag den 22. marts 2009

Håndfiltet bordskåner

Det har taget meget lang tid at lave den. Men det betyder jo ingen ting nu. Nu ligger den bare der og ser så fin og "håndlavet-lækker" ud. Jeg har filtet 82 kugler og syet dem sammen til en kvadrat. Nu kalder jeg det en bordskåner. Den er så lækker, at jeg slet ikke kan få mig selv til at sætte noget varmt på den. Engang imellem tagerjeg den i hænderne og mærker det arbejde der er langt i den. Dejlig følelse.

8 kommentarer:

 1. Hvor er den fin! Den minder meget om Pinocchio fra Hay (http://www.stylepark.com/en/hay/pinocchio) - men skal du have til et tæppe skal du nok lave lidt flere kugler ;-)

  Jeg kan godt lide tæppet, men tror ikke jeg ville kunne få mig selv til at træde rundt på det...

  SvarSlet
 2. Ih hvor er den flot, tror du bare skal bruge den som bordpynt.

  SvarSlet
 3. Hvor er den bare flot - og skønne farver.

  SvarSlet
 4. Hvor er din bordskåner super flot. Kan du ikke fortælle lidt om hvordan du har gjort, med de filtede kugler?
  Merete

  SvarSlet
 5. Den er altså også bare SÅ lækker - og jeg var jo så heldig at modtage en næsten magen til i julegave :) Og jeg må indrømme, at jeg har også haft lidt svært ved at sætte noget varmt derpå! Men den er altså i brug nu, og min tepotte, som Rikke har lavet til mig, passer så godt dertil :) Så når jeg drikker "potte-te" tænker jeg på de to søde og dejlige mennesker, der har lavet noget specielt til mig :)

  SvarSlet
 6. Nej hvor er den fin. Tænk hvis man kunne lave en hat på den måde. Det må man kunne- jeg tænker lige og får en ide. Den kunne blive spøjs. Til gengæld vil den nok blive som en dame sagde til mig, da jeg købte en bordeuax og pink Prince of Wales ternet frakke- den synes jeg også er flot men jeg tør da ikke at gå med den. Så købte jeg den for det tør jeg godt. Folk ser mig alligevel når jeg går med stok og ikke er ældre, så det kan man lige så godt gøre en dyd udaf

  SvarSlet
 7. WOW. Hvor er den bare flot!

  SvarSlet
 8. aforismen - ja der er en klar inspirationskilde at spore. Jeg gav bare op da jeg var nået 1/17 af vejen.

  Helle - ja, jeg vil ikke byde den andet.

  Gitte - Takker :-)

  Merete - Tak. Det tog lige nogle forsøg med filtemetoden inden jeg fik det rigtige tag. Men jeg brugte sæbespåner og varmt vand (der med tiden blev ret koldt) klippede et stykke filteuld og (nu kommer hemmeligheden) jeg startede med at pakke det lille stykke uld således at alle ender og kanter blev pakket ind. Derefter startede jeg med at gøre "lukningen" våd og filte den. til slut gøres hele kuglen våd og trilles imellem hænderne til den har den ønskede fasthed.

  Mette T - årh bare lad være.

  Karin G - ja en hat! Så vil du i hvert fald blive lagt mærke til. Jeg tror også du kan bruge den som styrthjelm, da den uden tvivl bliver ret fast i det ;-) Jeg har faktisk set én med en taske i filtkugler. Ikke nogen dårlig ide.

  Tine - tak :-)

  SvarSlet