søndag den 21. juni 2009

Total overskudsmor


De sidste rabarber inden Sankt Hans er høstet og nu omdannet til "Araber Komplot" i fryseren. Lige til at tage op og lune og hælde over en stor skål vanilieis. Åh mundvand.....


Hyldeblomsterne er omdannet til hyldeblomstdrik, der lige nu står og trækker i køleskabet sammen med citron og rørsukker. Dette er bare første portion. Der kommer flere. Fryseren skal fyldes op. Danskvand med hyldeblomstdrik er er værdig erstatning for kølig hvidvin, som jeg går og kigger langt efter for tiden. Det er altså bedre at være gravid om vinteren. Så er det bare glögg og snaps man går glip af. Hellere det, end kølig hvidvin på en lun sommeraften.


Humlebierne fra vores helt eget humlebibo i en gammel mejsekasse, sørger for at vi får bl.a. hindbær, solbær og tomater.


Solbærene er begyndt at blive "solbrændte". De skal blive til en kæmpe krukke solbærmarmelade, der skal køres ind i et rask tempo på hjemmebagte gulerødsboller. Jow jow - total overskudsmor.


Cherrytomatfabrikken kører som planlagt.

Det samme gør bøftomatfabrikken.
Dilden vokser også rigtig godt. Jeg er meget tilfreds med produktiviteten og det dufter himmelsk. Men hvad er det nu lige man bruger dild til?? Kan man ikke bruge det til andet end sild??
Hestebønnerne af forskellige sorter, vokser som død og djævle. Hvis hver eneste af de blomster/knopper der er på planterne nu, bliver til en kæmpe hestebønne, forudser jeg at der ikke er nogen her i husstanden der kommer til at døje med træg mave om et par måneder.

Jeg begynder at få lidt præstationsangst med hensyn til hestebønneprojektet. Så mange opskrifter med hestebønner har jeg altså heller ikke. Håber man kan lave Chili con Carne (eller "Chili Kong Arne", som det hedder her i etablissementet).

5 kommentarer:

 1. Prøv at putte i vandet når du koger kartofler, eller lav en sovs af creme fraich/A38 samt masser af fintklippet dild - går til de fine nye kartofler og alt muligt andet-

  SvarSlet
 2. Åh Camilla, hvor jeg altså bare savner at være sammen med dig :)

  SvarSlet
 3. Lavendel - tak for tippet. Det vil helt sikkert blive afprøvet. Det lyder meget lækkert og sommeragtigt.

  Mette - i lige måde :-) Håber at få tid til at kigge forbi jer i ferien.

  SvarSlet
 4. Tam-Tam ... Tam-Tam fidje kalder
  Har også Hestebønner i haven er
  naturligvis gode i salatskålen
  men- men hvad mere bruges de til?

  SvarSlet
 5. Vi bruger vores dild til at pynt over en skål nye kogte kartofler. Klippet fint i rå mængder - det ser fint ud og smager rigtig godt. Hvis altså man er til smagen af dild :-)

  SvarSlet